Βουβωνοκήλη | Χειρουργός Εύοσμος  Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος

Βουβωνοκήλη

Λαπαροσκοπική αποκατάσταση.

Γρήγορη αποθεραπεία και επιστροφή στις δραστηριότητες

Καραολή και Δημητρίου 92, Εύοσμος Θεσσαλονίκη.

  2310-758732

Βουβωνοκήλη τι είναι:

Είναι η κήλη που εμφανίζεται στη βουβωνική χώρα (δηλαδή μεταξύ κοιλιάς και μηρού) και αποτελεί ένα φούσκωμα από την  παρουσία κοιλιακού σπλάχνου π.χ.  έντερο,  που διαπερνά το κοιλιακό τοίχωμα και βρίσκεται κάτω από το δέρμα .

Πιο συχνά συναντούμε τη βουβωνοκήλη σε άνδρες.

Μπορεί να υπάρχει δεξιά, αριστερά, ή ταυτόχρονα και στις δυο μεριές.

Αν φτάνει μέχρι το όσχεο ονομάζεται οσχεοβουβωνοκήλη.

Βουβωνοκήλη συμπτώματα

Οι ασθενείς με βουβωνοκήλη αναφέρουν ένα εξόγκωμα στη βουβωνική περιοχή, που συνήθως δεν προκαλεί πόνο, αλλά μία απροσδιόριστη ενόχληση. Μπορεί να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει ανάλογα αν ο ασθενής σηκώνει βάρος ή ξαπλώνει σε ηρεμία. Όταν η κήλη σταματά να μπαίνει και να βγαίνει αυτόματα, και βρίσκεται συνεχώς έξω, κάτω από το δέρμα, τότε ονομάζεται επιπλεγμένη, μη ανατάξιμη, και έχει πιθανότητες να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα, όπως περίσφιξη. Στην περίπτωση αυτή το περιεχόμενο σπλάγχνο π.χ. έντερο μπορεί να χάσει την αιμάτωση του, γιατί έχει «σφηνώσει», με πιθανότητα να νεκρωθεί. Για να μην φτάσουμε σε αυτό το στάδιο, απαιτείται χειρουργική θεραπεία της βουβωνοκήλης.

Θεραπεία, επέμβαση βουβωνοκήλης με λαπαροσκόπηση

Η χρήση της λαπαροσκόπησης στην εγχείρηση της βουβωνοκήλης (λαπαροσκοπική πλαστική κήλης) επιτρέπει στο χειρουργό να αναγνωρίζει την κήλη και την γύρω ανατομία με μεγάλη ευκρίνεια και μεγέθυνση, κοιτώντας απευθείας με την λαπαροσκοπική ειδική κάμερα. Η επέμβαση πραγματοποιείται με 3 μικρές τομές δέρματος, από τις οποίες με την κάμερα για λαπαροσκόπηση και τα ειδικά εργαλεία, καθηλώνεται ένα πλέγμα πολυπροπυλενίου στο πίσω κοιλιακό βουβωνικό τοίχωμα. Ο ασθενής παίρνει εξιτήριο συνήθως την ίδια ή την επόμενη μέρα.

Υπάρχουν δυο τεχνικές λαπαροσκοπικής αποκατάστασης βουβωνοκήλης, η TEP και η TAPP.

Πλεονεκτήματα , βουβωνοκήλη μετεγχειρητικά

  • Ελάχιστος πόνος μετα το χειρουργείο, ανώδυνη επέμβαση
  • Γρήγορη ανάκτηση των δραστηριοτήτων του ασθενούς
  • Μικρές τομές του δέρματος με καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα
  • Μειωμένα ποσοστά λοίμωξης τραύματος
  • Μείωση χρόνου αποχής από την εργασία του ασθενούς, που συνεπάγεται μείωση του κόστους για τον ασθενή.
  • Σε περίπτωση αμφωτεροπλευρης κήλης , η αποκατάσταση γίνεται στο ίδιο χειρουργείο χωρίς επιπλέον τραύμα
Το παραπάνω άρθρο διέπεται από ιατρική δεοντολογία, βασίζεται σε διεθνή ιατρικά άρθρα, δεν είναι διαφημιστικό. Ο σκοπός του είναι η σύντομη ενημέρωση του κοινού. Η ανάγνωση του δεν υποκαθιστά την επίσκεψη στον ειδικό χειρουργό μαστολόγο, ούτε παρέχει κατευθυντήριες οδηγίες που θα οδηγήσουν το κοινό σε λανθασμένα συμπεράσματα

Απόστημα πρωκτού - συρίγγιο

Το περιπρωκτικό απόστημα, είναι μια κοιλότητα γεμάτη πύον, κάτω από το δέρμα, γύρω από τον πρωκτό. Το 90% των περιπτώσεων οφείλεται σε φλεγμονή από μία εκ των 10-15 πρωκτικών κρυπτών (του Morgagni), που βρίσκονται περιμετρικά της οδοντωτής γραμμής.

Κύστη κόκκυγα laser

  • Τεχνική FiLaC (Fistula Laser Closure
  • Γρήγορη αποθεραπεία και επιστροφή στις δραστηριότητες
  • Ελάχιστο χειρουργικό τραύμα με εύκολη μετεγχειρητική διαχείριση
error: Content is protected !!